ОД ДРУГАТА СТРАНА НА СЦЕНАТА

ОД ДРУГАТА СТРАНА НА СЦЕНАТА

​Овој пат фотографиите зборуваат огледално. Петар Андоновски и Фросина Пармаковска се соочуваа со себеси исто колку и сите присутни – присуствувавме на (само)разговор со двајцата прозаисти.

Види повеќе
СРЕТНИ СЕ СО ЗБОРОВИТЕ НА ВИНКА САЗДОВА

СРЕТНИ СЕ СО ЗБОРОВИТЕ НА ВИНКА САЗДОВА

​Кога би можеле фотографиите да зборуваат, ќе ви раскажеа долги приказни. Кога би ги прашале сите емоции од долгите романи каде беа вчера, тие би ви ги покажале овие фотографии.

Види повеќе
Скокавме и потскокнувавме - среќни фотки и среќни деца

Скокавме и потскокнувавме - среќни фотки и среќни деца

Во ведра атмосфера, со куп дечиња што весело скокнуваа и потскокнуваа, го заокруживме викендот од акцијата „Читај и живеј здраво“. Со многу игри и активно, а безбедно дружење пред нашата книжарница во Дебар Маало, децата уживаа во вежбите на Скампер, како и во читање на приказните на Стела и Сани, со кои го освоија денот со сонце и уживање!

Види повеќе
Саем на книга 2020

Саем на книга 2020

Ви пренесуваме дел од убавата атмосфера од отворениот Саем на книгата – повторната средба со нашите читатели, разговорите, богатата понуда на нашиот штанд и задоволството да се биде дел од уште едно саемско издание.

Види повеќе
Промоција на „По дождот“ од Раде Шербеџија

Промоција на „По дождот“ од Раде Шербеџија

Во релаксирана, музички збогатена атмосфера, вчера нашиот Раде направи промоција за мерак. Книгата „По дождот“ беше претставена од страна на професорот Венко Андоновски, а присутните уживаа и во рециталот на Теоман Максут и музичката поддршка од тајфата на Раде.

Види повеќе
Промоција на „Вилино“ – новиот роман на Винка Саздова

Промоција на „Вилино“ – новиот роман на Винка Саздова

Ви пренесуваме дел од атмосферата на промоцијата на новиот роман „Вилино“ на Винка Саздова. Прекрасни гости, споделена радост и насмеани читатели, нестрпливи да ја добијат својата посвета.

Види повеќе

Влези во светот на ТРИ

Пријави се за буклетер и секогаш прв ќе дознаеш што е најново