Магијата на расчистувањето

Магијата на расчистувањето

Замислете си да живеете во простор облагороден само со оние работи што му се блиски на вашето срце. Зар тоа не е животниот стил за кој сонувате? Лесно е, штом еднаш ќе научите како да го средите својот дом.

Ви се случило ли да чистите како опседнати, а на крај вашиот дом или работен простор да бидат повторно затрупани?

Јапонската експертка за расчистување Мари Кондо, со нејзините инспиративни методи што го освоија светот, зборува за расчистувањето на едно поинакво ниво. Таа ќе ви покаже дека ако го смените пристапот, расчистувањето може да има неизмерен ефект, не само врз просторот туку и врз целиот ваш живот. Ако расчистите еднаш и темелно според нејзините радикални принципи, домот ќе ви остане во совршен ред. Заедно со тоа, ќе забележите дека самодовербата, енергијата и мотивацијата ви растат помагајќи ви да ги остварите своите соништа.

Методот на Мари Кондо се заснова врз правилото дека она што еднаш е темелно расчистено, веќе никогаш нема да западне во безредие. Ако мислите дека тоа е невозможно, тогаш сигурно треба да ја прочитате оваа извонредна книга.

„Една од највлијателните книги на деценијата.“

Си-ен-ен

„Оваа книга ќе го направи она што ви го кажува самиот наслов: ќе ви го промени животот.“

Пипл

Влези во светот на ТРИ

Пријави се за буклетер и секогаш прв ќе дознаеш што е најново