МИЛОШ ДИМКОВСКИ (Евгениј Хоуп)

МИЛОШ ДИМКОВСКИ (Евгениј Хоуп)

Евгениј Хоуп е раскажувачкиот глас на Милош Димковски, кој е роден на 7 октомври 1991 година,во Куманово, Македонија. Има завршено Филолошки факултет во Скопје, отсек Општа и компаративна книжевност. Бил дописник во Kултурната и Забавната редакција на Утрински весник. Во изминатите години има поминато над 30.000 автостоп-километри и романот Годините кога научив да летам е симболично преточување на спознаеното искуство. Неговата авантуристичка природа му овозможува често да патува низ светот. Автор е на романот Парада на марионетките (2011).

Влези во светот на ТРИ

Пријави се за буклетер и секогаш прв ќе дознаеш што е најново