• Наскоро прочитајте ја извонредната приказна за современото унгарско општество

      Од авторката чи...

  Прочитај повеќе
 • „Да купиме поет“ - романот кој вреди да се чита и препрочитува

  Добитн...

  Прочитај повеќе
 • „Слики од животот на М.“ - книгата која ќе ве поттикне да размислувате за семејните врски и домот

  „Слики од животот...

  Прочитај повеќе
 • Читатели внимавајте, оваа приказна е само за храбрите!

  „Стаклените деца“ на ш...

  Прочитај повеќе
 • „Островот Крах“ на Ина В‘лчанова и копнежот да бидеш слободен – НАСКОРО

             ...

  Прочитај повеќе
 • Фестивал на европска литература ЕВРОПСКИ ПРИКАЗНИ – Приказни вредни за раскажување

    Најдоброто од „Европс...

  Прочитај повеќе